Vores historie

Læs om furniparts historie - fra begyndelse og til nu

1977

furnipart bliver grundlagt af Lars Ole Hansen, der konverterer to soveværelser i sin private bolig til kontorer og ansætter én medarbejder.

 

1979

furnipart vokser, og Lars Ole Hansen flytter furnipart ind i større lokaler, så virksomheden nu fylder hele 160 m2.

 

1985

Der bliver investeret i at designe egne greb med egne værktøjer, og hele fundamentet for furniparts nuværende og fremtidige kollektioner bliver hermed grundlagt. Grebene bliver lavet i metal, hvor de indtil nu primært har været lavet i plastik og træ.

 

1995

furnipart vokser, og produktionen bliver outsourcet. Designs og værktøjer bliver sendt til produktionerne fra furnipart.

 

2001

Med outsourcing af produktion stiger behovet for lagerplads, og arkitekt Tommy Falch bliver bedt om at tegne furniparts nuværende hovedkontor i Hinnerup.

2004

Rasmus Byriel indtræder som medejer og partner.

2005

Der udvikles og designes flere og flere nye greb med både danske og udenlandske designere, og det betyder også et stigende behov for at sikre furniparts immaterielle rettigheder i både ind- og udland.

2007

Kvalitetssikring og kvalitetsstyring får øget fokus. furnipart ansætter personale til at udføre kvalitetskontrol hos produktionen, og det bliver et vigtigt supplement til den øgede kvalitetskontrol i Hinnerup, der består af laboratorietests på eget laboratorium.

 

2008

Rasmus Byriel træder ind hos furnipart som partner og CEO. Dermed påbegyndes et gradvist ejerskifte. Lars Ole Hansen stopper sin daglige ledelse men fortsætter som bestyrelsesformand.

2013

furnipart er nu markedsledende i det nordlige Europa. Omsætningen overstiger et tocifret millionbeløb i euro. furnipart bliver solgt i hele verden gennem et netværk af forhandlere i mere end 50 lande.

 

2018

furnipart starter sin rejse mod en mere bæredygtig produktion. Det resulterer i en Cradle to CradleTM certificering på samtlige aluminiumsprofiler. Certificeringen garanterer, at produktionens miljømæssige påvirkning er på et absolut minimum, og den er et synligt bevis på furniparts arbejde med omstilling til en cirkulær økonomi.

2019

furnipart nomineres til Året Digitale SMV: Omstilling – en ny pris, som regeringen uddeler til en SMV, der har gennemgået en større digital omstilling.  

 

2020

furnipart indvier sin AutoStore lagerrobot, der øger lagerkapaciteten yderligere og gør det muligt fortsat at have domicil i Hinnerup.

2022

i marts måned dette år får furnipart sin anden Cradle to Cradle certificering. Greb i zink i farverne inox og mat sort er nu certificeret, hvilket betyder, at hele 75% af vores produkter nu er certificerede på bronze-niveau.

I juni måned vælger grundlægger Lars Ole Hansen at gennemføre det tidligere planlagte generationsskifte. Han træder ud af virksomheden samt bestyrelsen, og adm. direktør, Rasmus Byriel, overtager ejerskabet og inviterer ved samme lejlighed kapitalfonden Blue Equity ind som medejer.

 

2023

VONSILD bliver opkøbt.

Her kan du vende tilbage og læse mere om os.

Please choose your language

You are about to change language