Bæredygtighed

Læs om vores syn på bæredygtighed

I 2018 begyndte furnipart for alvor sit arbejde mod en mere bæredygtig produktion. Dette arbejde har indtil videre resulteret i både en certificering fra Cradle to Cradle Certified® Product Standard af eksisterende produkter og produkter i et helt nyt materiale.

Vi ved godt, at vi ikke redder verden med vores greb, men vi tager små skridt i en ny retning, og vi viser samtidigt, over for os selv og industrien, at tingene godt kan gøres anderledes. 

Vores resultater, som vi opnår undervejs, danner grundlaget for andre bæredygtige tiltag, der kan gøre os selv og industrien klogere på, hvordan vi belaster vores miljø mindst muligt.

Med vores forretningsgang vil vi gerne vise, at bæredygtighed skal være en naturlig del af en visionær virksomhed. Ikke fordi det giver mere omsætning, men fordi det er det eneste rigtige.

 

 

Cradle to Cradle Certified® Product Standard

Alle vores krom og anodiserede aluminiumsprofiler har siden 2018 været certificeret på bronze-niveau efter Cradle to Cradle Certified® Product Standard. Som led i processen er vores produktion i Kina blevet besøgt for at vurdere og dokumentere vores produkters bæredygtighed. Cradle to Cradle Certified® Product Standard arbejder ud fra høje screeningskrav, og hvert trin i vores produktion af aluminiumsprofiler er blevet gennemgået og dokumenteret.

Cradle to Cradle Certified® Product Standard har et anderledes syn på design og produktion, da den, i stedet for den gamle tanke om, at produkter skal være bæredygtige fra vugge til grav, vurderer produkter ud fra deres evne til at indgå sikkert i nye livscykler, når de ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål. Det er grunden til, at vi er særligt stolte af denne certificering. Vi vil på sigt gerne bidrage positivt i stedet for blot at bidrage mindre negativt.

Cradle to Cradle Certified® Product Standard på zink

I marts-måned 2022 kunne vi med stolthed fortælle at alle vores zinkgreb i farverne inox og mat sort nu også er Cradle to Cradle certificerede. Det betyder, at hele 75% af vores produkter nu er certificerede på bronze-niveau.
Vores arbejde med Vugge til Vugge ApS, som varetager vores certificeringsproces, er på ingen måde afsluttet, da vores certificeringer skal generhverves hvert andet år. Vi skal kunne dokumentere fremskridt i vores arbejde for at blive re-certificeret. 

OceanIX

De to smukke greb – Plato og Square – i genbrugsplast har deres oprindelse et helt andet sted end hos furnipart, og derfor skal du med på en tur til Vestjylland. PLASTIX er en lille virksomhed i Lemvig, som med sin banebrydende teknologi har gjort det muligt at genbruge plastik fra bl.a. brugte fiskegarn og andet plastmateriale fra den maritime industri.

Verdenshavene oplever et stigende problem med dumping af garn, trawls og andet plastmateriale. Størstedelen af denne forurening skyldes en dårlig håndtering af affaldet på landjorden, men det betyder desværre en ophobning af plast – både på landjorden og i verdenshavene. Når denne plast ikke bliver indsamlet og genanvendt, skal der hele tiden laves nyt plast, hvilket betyder udvinding af olie.

Find vores spændende OceanIX greb og knop hos flere udvalgte forhandlere her

PLASTIX modtager det indsamlede materiale, og efter en renseproces laves plastikken til plastgranulatet OceanIX, der nu kan støbes til nye produkter. Støbningen af vores to greb i OceanIX foregår i vores lokalområde. Når grebene er støbt og kvalitetskontrolleret, bliver de pakket i biologisk nedbrydelige plastposer, og så er de klar til at blive sendt ud til vores kunder – direkte fra Danmark og ud i verden.

Som sagt så ved vi godt, at vores greb ikke redder verden, men de gør det let for dig at træffe et valg, der sparer på jordens ressourcer. 

Se vores to smukke greb i genbrugt havplast her 

A Journey Towards Sustainable Handles

I denne e-bog kan du følge med i vores fortløbende arbejde mod mere bæredygtige greb. 
 

this is just the beginning - ENG

Please choose your language

You are about to change language