Bæredygtighed

Læs om vores syn på bæredygtighed

I 2018 begyndte furnipart for alvor sin rejse mod en mere bæredygtig produktion. Vi ville have et eksternt organ med et internationalt renommé og høj troværdighed til at varetage processen med at dokumentere vores resultater, og vores valg faldt på det uafhængige, non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute - repræsenteret i Danmark ved Vugge til Vugge Aps.

Vugge til Vugge ApS er en Cradle to Cradle akkrediteret assessor, og de bistår os med at vurdere og dokumentere vores produkters bæredygtighed. De arbejder ud fra høje screeningskrav og bruger en internationalt anerkendt standard – Cradle to Cradle Certified™ Product Standard. Det, synes vi, virker mest seriøst.

Cradle to Cradle har et anderledes syn på design og produktion, da de i stedet for den gamle tanke, om at produkter skal være bæredygtige fra vugge til grav, vurderer produkter ud fra deres evne til at indgå sikkert i nye livscykler, når de ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål.

Det er særligt dét, som har gjort, at vi gerne ville have en Cradle to Cradle certificering. Kort sagt så vil vi på sigt gerne bidrage positivt i stedet for blot at bidrage mindre negativt.

Hvert trin i vores produktion af aluminiumsprofiler er blevet gennemgået og dokumenteret i henhold til de fastsatte krav, og vi fik en vurdering, der førte til certificering på Bronze-niveau i 2018. Samtidig med denne vurdering har vi forpligtet os til at fortsætte arbejdet med at forbedre vores produktion, så vi kan dokumentere fremskridt, når vi hvert andet år skal re-certificeres.

Et bæredygtigt arbejdsmiljø er en anden snak, og så alligevel ikke helt. Vi ønsker, at vores medarbejdere oplever et sundt arbejdsmiljø, der gennem udvikling og efteruddannelse bidrager positivt til deres faglighed. Vi giver vores ansatte mulighed for personlig udvikling og bakker op om både fysisk og psykisk sundhed og velvære.

Med vores forretningsgang vil vi gerne vise, at bæredygtighed skal være en naturlig del af en visionær virksomhed. Ikke fordi det giver mere omsætning, men fordi det er det eneste rigtige.

Du kan vende tilbage og læse mere om furnipart her.

Please choose your language

You are about to change language